Hotel *** Bobbio :: Budapest
Tel: +36-1 / 274-4000
E-mail: info@bobbio.hu
Cím: 1121 Budapest, Béla király út 47.
ESKÜVŐSZERVEZÉS

Látnivalók és programok a szálloda környékén

Zugligeti Libegő

A Zugligeti Libegő a budai hegyek egyik legérdekesebb látványossága. Menetközben az utas Budapest panorámájában gyönyörködhet, miközben szó szerint úgy érezheti, hogy leereszkedik a hegytetőről a város belseje felé. A Libegő felső szakasza a János-hegy meredek lejtőinek erdőjében, alsó szakasza a zugligeti villanegyed utcái és kertjei fölött halad. A Libegő alsó állomása a Zugligetben, az egykori 58-as villamos végállomása közelében, felső állomása a János-hegyet a Normafával összekötő Hármaskút-tetőn található. Alsó állomása a Moszkva térről induló 158-as autóbusszal, felső állomása a Gyermekvasút János-hegy vagy Virágvölgy állomásától rövid erdei gyaloglással közelíthető meg. A Hotel Bobbiotól mindössze egy 2 km –es sétával elérhető. A libegő egész éven át, napközben üzemel. A nyári időszakon kívül rendszeresen - a Budapesti Közlekedési Rt. weblapjának menetrendi oldalán feltüntetett napokon - üzemszünetet tartanak.
 

 

Cím: 1121 Budapest, Zugligeti út 97 :: Telefon: (1) 394 3764 :: Menetrend: itt :: Tudnivalók: itt


Erzsébet-kilátó

Szállodánk ablakaiból csodálatos kilátás nyílik az Erzsébet kilátóra. A János-hegy tetején, Budapest legmagasabb pontján - 527 méteres tengerszint feletti magasságban - áll az 1908 és 1910 között épített Erzsébet-kilátó.

A kilátóból télen és nyáron egyaránt csodálatos kilátás nyílik Budapestre és a környező településekre. Igazán tiszta időben szabad szemmel akár a 77 km-re lévő hegycsúcsok is láthatók. Egész évben látogatható 08.00-20.00 óráig.

Kedvelt kirándulás az Erzsébet-kilátót a Normafánál található tágas autóparkolótól megözelíteni a hangulatos, panorámás budai hegygerincen. Kb. 1 órás könnyű séta.
 


 


Csörsz utcai Ökopiac

2005-től működteti a Magyar Biokultúra Szövetség a MOM Kulturális Központ udvarán Közép-Európa egyik legnagyobb biopiacát. Garantáltan ökológiai előállítású élelmiszereket vásárolhatnak. 17 zárt boltból és kb. 60-70 sátorból kínálják termékeiket az árusok. A kínálat rendkívül széles: vegyes zöldség és gyümölcs, tej, túró, tejföl, sajtok, méz, füstölt húsáru, lekvárok, ivólevek, csírák, import csomagolt biotermékek, kézműves termékek, könyvek, kiadványok stb. kaphatóak. Nyitva minden szombaton 6.30-12.00 között.

Helyszín:
MOM Kulturális Központ udvara
Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 18.
Üzemeltetője: Magyar Biokultúra Szövetség.
 


 


Kútvölgyi Boldogasszony Káplona - zarándokhely

A Kútvölgyi Boldogasszony Kápolna Budapest XII. kerületének Kútvölgy városrészében A Felső Svábhegyi út és a Városkúti út találkozásánál található. Az eredeti 18. századi kápolna köré 1990-ben egy nagyobb kápolnát építettek a Magyarság Engesztelő Kápolnáját. Majd 1998-ban zarándokház is épült a "Táborhegyen” zarándokház néven. Az eredeti kápolnát 1753-ban a Svábhegy oldalának szőlői között található mély kút, mai nevén Mária-kút mellé építették. A zarándokhely létét egy 1753-ban történt csodának köszönheti. Ekkor egy szőlősgazda gyermeke lovas kocsival hajtott lefelé a hegyoldalban, mikor a szekérbe fogott lovak megbokrosodtak az felborult és a gyerek a kútba esett. A lovakat megtalálták, de a gyermeket csak később találták meg a kútnál, aki azt mesélte, hogy egy csodálatos szépségű asszony palástja tartotta a kút vizének felszínén. Még ebben az évben megépült a kút mellett a Segítő Szűz Mária tiszteletére az első kápolna. Cím: 1122 Budapest, Galgóczy utca 45.
 


 


Gül Baba Türbéje és Rózsakert

Látogatás egy iszlám zarándokhelyen. Gül Baba türbéje egy 16. században épült török sírkápona a budapesti rózsadombon, a Margit-híd budai lábához közel. A világ legészakibb iszlám szenthelye az egyetlen működő iszlám zarándokhely a keresztény Európa területén. A felújított rózsakert oszlopsorával, díszkútjaival, sok-sok rózsájával. Az oldalszárnyaiban folyamatos művészeti kiállítások láthatók.

A türbét érdemes - de egyben fáradtságos is - a romantikus Gül baba utcán keresztül megközelíteni. A meredek utca egyedi hangulata miatt már több magyar és külföldi film forgatásának helyszíne volt.

A türbe fölött található a Világifjúság park, ahol padokon megpihenve gyönyörködhetünk az alattunk elterülő város panorámájában. Ha van időnk, érdemes még a környéken sétálgatni kicsit, élvezni a csendet és a szép budai villákat.
 


 


A budai Várnegyed

A várnegyedben található épületek közül számos önmagában is jelentős nevezetesség. Ilyen többek között a Mátyás-templom; a köztársági elnök hivatala, a Sándor-palota, ami előtt delente zenés őrségváltás szolgál látványossággal; és természetesen a királyi palota, amely országos gyűjteményeknek, múzeumoknak ad otthont.

A Várhegy gyomrában a kanyargó barlangokat az évezredek során elnyelt víz ereje vájta, s az ember mint búvóhelyet, raktárt vagy mint menekülő útvonalat használta. Veszélyes a Budavári labirintus annak, aki a legendáiról híres, föld alatti várost nem ismeri, de vezetővel mindenki megtekintheti. A várra több úton, és több módon - gyalog, autóval, busszal vagy a Siklóval is - feljuthatunk. A Vár nevezetességei mellett számos rendezvénynek, fesztiválnak ad otthont.
 


 


A Millenáris és a Mammut bevásárlóközpont

Budapesten a bevásárló központok pókhálójában, azért akadnak kulturális központok is, melyekben a fiatalok és az idősek egyaránt hasznosan, és jó szórakozással üthetik el az időt. Az egyik legszínvonalasabb a fővárosunk budai oldalán pont egy gigászi bevásárlóközpont mellett terül el, ez a Millenáris komplexum. A Millenáris hatalmas többfunkciós tere egyszerre több igényt is képes kielégíteni az üzleti, szakmai találkozók mellet szépen megfér a szabadidős közösségi tér és a játéktér. A kulturális programokhoz rendszeresen kapcsolódnak különféle időszerű kiállítások, melyek interaktív és egyben játékos módon szolgáltatnak oktatási lehetőségeket, ezért az iskolák részére is különösen vonzó a Millenáris. A programkínálatot a következő linken lehet megtekinteni: www.millenaris.hu/rendezvenyek
 


 


Bajor Gizi Színészmúzeum

A Bajor Gizi Színészmúzeum Bajor Gizi halálának első évfordulóján, 1952. február 12-én, Gobbi Hilda kezdeményezésére nyílt meg Bajor Gizi és férje, germán Tibor egykori villájában. A Bajor Gizi hagyatékából és emlékszobájából kifejlődő múzeumba az alapító a névadó mellé Jászai Marit és Márkus Emíliát emelte ki a magyar színháztörténetből, saját emlékszobákkal.

Cím:
1124 Budapest, Stromfeld Aurél út 16.
Telefon: 06 (1) 225 3161
 


 


A Pál-Völgyi cseppkő barlang

A Budai-hegység egy kiemelkedő természeti látnivalója a Pálvölgyi barlang. A Szépvölgyi út mentén létesített kőbányából nyíló barlangok már 1902-ben felkeltették az arra járó turisták figyelmét. Mára a barlang ismert és felmért hossza meghaladja a 13 km-t. Az új felfedezések jelentősége nem csak abban rejlik, hogy a Pál-völgyi barlang Magyarország második leghosszabb barlangja lett, hanem az újonnan felfedezett járatokban talált képződmények igen nagy tudományos értékük révén hozzájárulnak a barlangok keletkezésének jobb megismeréséhez. A barlang környékén több szép kirándulóút is található. Különösen érdemes ellátogatni innen autóval a Hármashatár-hegy csúcsára (kb. 10 perc), ahonnan egyedülálló kilátás nyílik a városra.

Cím: 1025 Budapest, Szépvölgyi út 162
Telefon: 06 (1) 325 9505
 


 


A Budapesti Gyermekvasút

A kisvasút vonala Széchenyi-hegytől Hűvösvölgyig tart. Út közben érinti a Normafát, Csillebércet, János-hegyet és a Szépjuhásznét. A budai hegyvidék kilátói, erdei játszóterei, kegyhelyei és más érdekes pontjai az állomások és megállóhelyek közelében fekszenek.
A fél- vagy egynapos kirándulásra induló családoknak, iskolás és óvodás csoportoknak kényelmes eljutási lehetőséget biztosít az erdei sétautak kiindulási pontjához. A vasúti közlekedés iránt érdeklődő gyerekek és felnőttek közelről figyelhetik meg járműveket, létesítményeket és a gyermekvasutas szolgálatot ellátó pajtásokat.
Vonatok keddtől vasárnapig egész éven át – májustól augusztusig naponta – közlekednek. A szerelvényeket hétköznap dízelmozdonyok, hétvégén dízel- és gőzmozdonyok továbbítják. A leginkább forgalmas tavaszi és őszi hétvégéken egy nosztalgia motorvonatot is forgalomba állítanak.

 


 
 
 

A Hotel *** Bobbio Budapest egyik legszebb, hegyekkel övezett, zöldövezeti részén található. Buda belvárosától autóval 10 perc alatt elérhető és tömegközlekedéssel megközelíthető a Széll Kálmán térről induló 155-ös autóbusszal is.

Szállodánk egész területén ingyenes WiFi internetelérést biztosítunk Vendégeinknek.

A ház kertjében kamerával megfigyelt parkoló található, melyet ingyenesen használhatnak Vendégeink a szabad kapacitás függvényében.

Wellness szolgáltatások: finn és infa szauna, előzetes bejelentkezés alapján masszázsok.

Reprezentatív éttermünkben és drinkbárunkban Vendégeink részére bőséges, svédasztalos reggelivel, gazdag kávé és teaválasztékkal szolgálunk. Előzetes igénybejelentés esetén félpanziós ellátást is biztosítunk. (Kérjük, ezzel kapcsolatban, érdeklődjön recepciónknál!)

A szobák erkélyéről, a zsalugáteres ablakokból a budai hegyvidék gyönyörű panorámáját is
megcsodálhatják Vendégeink.

Széchenyi Pihenőkártyát (SZÉP) elfogadunk!

 

Szállodánk 50 fő kényelmes elhelyezésére kínál lehetőséget természetközeli, családias hangulatban 17 kétágyas, 3 háromágyas szoba és 2 apartman formájában. Az apartmanok három felnőtt, vagy két felnőtt és két gyermek számára is megfelelő teret biztosítanak. A szobák mindegyike zuhanyzós, telefonnal, színes TV-vel, minibárral felszerelt.
A szobák egy része légkondicionált.

Szállodai szolgáltatások:
Programszervezés
Bőséges büféreggeli
Kávézó, terasz, kerthelyiség
Infraszauna, finn szauna, masszázs
Kamerával megfigyelt, biztonságos parkoló
Ingyenes Wifi a szálloda egész területén
Kültéri grillsütő és langallósütő (kemence)
Szépen gondozott kert
Konferenciaterem
Recepció szolgálat 07-22 óráig
Központi széf
Ébresztő
Mosatás
Minibár

Gyermekbarát szolgáltatások:
Babaágy
Etetőszék

 

   
FIZETŐESZKÖZÖK
Szezonárak
2017.01.01 - 2017.03.31.
2017.04.01 - 2017.10.31.
2017.11.01 - 2017.12.31.
Forma-1
Sziget Fesztivál
Szilveszter
forint / szoba / éj
Előszezon
Főszezon
Előszezon
Kiemelt időszak
Egyágyas szoba
10.000,- Ft
12.500,- Ft
10.000,- Ft
17.500,- Ft
Kétágyas szoba
12.500,- Ft
15.000,- Ft
12.500,- Ft
20.000,- Ft
Háromágyas szoba
15.000,- Ft
16.500,- Ft
15.000,- Ft
21.250,- Ft
Apartman 1-2 főre
15.000,- Ft
16.500,- Ft
15.000,- Ft
21.250,- Ft
Apartman 3-4 főre
16.500,- Ft
17.500,- Ft
16.500,- Ft
23.250,- Ft
A szobaár tartalma
Az itt feltüntetett szobaárak minden esetben tartalmazzák
a szállásdíjat, a svédasztalos reggelit, a WiFi használatot és a parkolást.
Idegenforgalmi adó
Az ár nem tartalmazza az idegenforgalmi adót, mely a nettó szobaár 4%-a.
Az idegenforglami adó kizárólag készpénzben vagy bankkártyával fizethető.
Lemondás
A szobák az érkezés előtt 24 órával kötbérmentesen lemondhatók,
24 órán belüli lemondás esetén 1 éjszaka ára fizetendő kötbérként.
Háziállat
2.000,- Ft / éjszaka
Szauna, infraszauna
2.100,- Ft / 30 perc / szoba

Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP)

VISA, VISA Electron, MasterCard
bankkártyák
Hotel *** Bobbio - Budapest :: Tel: +36-1 / 274-4000 :: E-mail: info@bobbio.hu
1121 Budapest, Béla király út 47.